OP Dag 2005

2e Oostenrijkse Pinscherdag

13 Maart 2005 te Overberg

We hadden veel inschrijvingen een paar afzeggers door de griep e.d. maar toch op deze dag een mooie groep van 19 Oostenrijkse pinschers en 3 andere honden.

Je weet het maar nooit in deze tijd van het jaar. Maart roert zijn staart. We hadden wel goed weer besteld maar in de wandeling die iets langer duurde dan gepland. Volgens Rudie door een navigatie fout. Toch nog een goede regenbui. Het mooi landschap maakte dat weer goed.

Na de wandeling de lunch. Je kon je hier van tevoren voor opgeven of er voor kiezen zelf iets te eten mee te nemen. Ondertussen was Rob Douma met zijn vader gearriveerd. Rob Douma is een keurmeester die bevoegd is om ook Oostenrijkse pinschers te keuren. Deze had ik gevraagd om van alle honden (vrijblijvend) een beoordeling te maken.

We hadden gekozen voor een beoordeling tussen alleen de eigenaar en Rob Douma en dit niet openbaar te maken aan iedereen. Dit om de drempel zo laag mogelijk te houden. Rob wilde de honden zo goed mogelijk beoordelen en als het weer het toe liet wilde hij de beweging buiten zien.

Aan de reacties te horen waren de meeste eigenaren blij verrast. Ook de duitse mensen want Rob heeft deze honden ook allemaal in het Duits beoordeeld. Hiervoor even een complimentje. Ik hoop nu ook dat na deze dag er meer eigenaren inschrijven voor de clubmatch of een andere show.

Ondertussen hebben we nog wat spelletjes gedaan. Het aankleden van de honden en nog een spelletje met een lepel en de bal.

Ondertussen was het ook al weer 4 uur en ging iedereen weer huiswaarts. Een geslaagde dag op een mooie locatie. Ik hoop iedereen op de volgende Oostenrijkse Pinscherdag weer te zien.

Rudie en Elles Wierda.