OP Dag 2007

2007

3e Oostenrijkse Pinscherdag

6 mei te Laag Soeren.

Een mooie dag met stralend mooi weer.
Door de weg omlegging was de accommodatie manege “de Spreng” toch nog moeilijk te vinden.
Dus ook voor ons.
De planning was om er om half 10 te zijn, als eerste, maar door laat vertrek en de weg omlegging kwamen we zowat als laatste aan.
Maar ja, dat mocht de pret niet drukken.
De families hadden zich al aan elkaar voorgesteld en zo waren ze er al snel achter gekomen wat broers, zusters en familie van elkaar waren.
Van het G-nest van Ebby waren er wel 4 en van het F-nest van Hera 3.
Met vooral het F-nest waar nog verschil zit in de maat en kleur van de honden.

In totaal waren we met 19 honden waarvan 15 Oostenrijkse pinschers.
Van een aantal mensen netjes een afzegging ontvangen die helaas deze datum niet konden maar de volgende keer zeker ook van de partij zijn.

We hadden een druk programma. We begonnen met een wandeling van 1 tot 1 1\2 uur door natuurgebied. Doordat de zwijnen met jongen liepen en het een natuurgebied was moesten de honden aan de lijn blijven. Erg jammer want er was ook een waterpartij waar menig hond wel even in wilde duiken.
Terug bij de manege hebben we een lezing gehad van Femke van Veen over therapie honden met als demo hond Glen v\h Peerdespul die al op jonge leeftijd hiervoor veel heeft geleerd en hier ook geschikt voor is.

Het eten was goed verzorgd er was voor ieder wat wils soep,salades,hartige taart, fruit gewoon te veel om op te noemen.
Het eten heeft niet zoveel tijd gehad om te zakken want de 3 dames die de doggydance verzorgde stonden al op ons te wachten. Door het goede weer hebben we dit buiten gedaan.
We kregen eerst uitleg over doggydance en Freestyle en over de 3 oefeningen die we onze honden gingen leren. Daarna zijn we in 3 groepen per groep 1 oefening gaan oefenen. Met als afsluiting van de dag een demo van de dames zelf met hun eigen honden.

Ik denk dat iedereen na deze dag moe maar voldaan naar huis is gegaan.
Wij wel in ieder geval.

Tot de volgende Oostenrijkse pinscherdag in 2009.
Elles Wierda