OP Dag 2008

4e OOSTENRIJKSE PINSCHERDAG

Foto’s staan op http://www.oostenrijksepinschers.com

Zondag 28 September 2008 te Zeewolde.

20 Oostenrijkse pinschers en 42 eigenaren/liefhebbers. Een dag met mooi weer werd ons toegezegd, mooi weer hebben we gehad. Een mooie opkomst, en weer meer Oostenijkers dan voorgaande jaren.

De ochtend begon met wat oponthoud, een communicatie gebrek met mij en de verhuurder van het gebouw. Na enige tijd heeft iedereen toch nog koffie en thee gehad. Daarna de wandeling, de locatie staat bekend om zijn hondenstrand, de honden kunnen hier op lekker loslopen.

Na eerst een stuk over de dijk te hebben gelopen kwamen we bij het hondenstrand. Meerdere honden lieten daar hun kunsten in het water zien. Prachtig. Hier kon je zien hoe fanatiek de Oostenrijker kan zijn. Mijn zoon “Patrick” leek op dat moment ook een jonge hond, hij leefde zich ook helemaal uit in het water, gelukkig was ik daarop voorbereid en had al droge kleren mee genomen. Hoewel niet alle honden het goed met elkaar konden vinden, heeft toch het meerdere deel de wandeling lekker los kunnen lopen.

Om 13.00 waren we terug in het gebouw “de Space Shuttle”, hier konden we de lunch nuttigen. Deze was goed verzorgd en iedereen heeft dan ook voldoende kunnen eten. De honden gedroegen zich tijdens de lunch ook uitstekend, ze waren lekker moe maar voldaan.

Hierna de lezing van de gedragstherapeut Rob Mos, een man die geen blad voor de mond nam. Rob had tijdens de lunch al wat goede maar ook niet goede handelingen van de eigenaren gezien en speelde in zijn verhaal daar goed op in. Het is soms moeilijk een hond in zijn gedrag te corrigeren maar zoals Rob al aangaf is het vaak de eigenaar die de verkeerde signalen geeft, een goede maar moeilijke leerschool voor ons als eigenaren dus. Er werd dan ook met veel aandacht naar geluisterd.

Als afsluiting gaf Marjon nog een demonstratie “dogfrisbee” met haar hond Gina. Een combinatie die zich vaak laat zien op wedstrijden en shows en hier ook vaak wint. Een goede promotie voor ons ras. Een goede locatie zoals al door meerder mensen beaamd werd, maar ook een goede opkomst.
Veel behulpzame mensen die deze dag onze honden en kinderen onder hun hoede hebben genomen toen wij even geen tijd voor ze hadden.

BEDANKT ALLEMAAL VOOR DE LEUKE DAG, TOT DE VOLGENDE OOSTENRIJKSE PINSCHER DAG.

Elles Wierda.