OP Dag 2009

5e Oostenrijkse pinscherdag te Brummen

Een mooie opkomst van 43 mensen en 20 honden, waarvan 17 Oostenrijkse pinschers en 3 gasthonden.
Er was goed weer voorspelt, dit hebben we dan ook de hele dag gehad.

Waren we een keer mooi op tijd, was de accommodatie nog niet geopend.
Na even gewacht te hebben kwamen de vrijwilligers van de KC Brummen ook al aan, de koffie en thee was daarna al snel klaar.

Voor de kinderen was ook goed gezorgd drinken en een snoepje stond al op ze te wachten, ook voor de volwassen was er voor cake en koek gezorgd. In totaal 8 kinderen, die de hele dag met elkaar gespeeld hebben, en een vriendelijke medewerker van de KC die met hun vliegtuigjes heeft gevouwen.

Nadat iedereen aanwezig was, en de honden, vooral de puppy’s elkaar gevonden hadden, zijn we aan de wandeling begonnen. We zijn in 2 groepen, puppen en ouder honden, in de auto vertrokken naar het Huis te Eerbeek, hier was een losloopgebied.

De puppen zijn gelijk naar het losloopgebied in het bos in Eerbeek gereden, waar ze lekker met z’n allen, 7 pups, los gespeeld hebben. De andere oudere honden zijn eerst via een pad langs het water naar het bos gelopen. Aan het einde van het bos nog een beekje tegen gekomen waar de honden wat verkoeling konden vinden en wat water konden drinken.

Weer terug bij de KC was de eerste groep, de puppen, al aan de soep van de lunch begonnen, we konden dus zo aanschuiven. Eten was er genoeg, soep, broodjes, kroketten, fruit en het nodig drinken.

De vrijwilligers van de KC hadden terwijl wij aan het wandelen waren al wat toestellen neer gezet voor de behendigheid.

Onder tussen was er ook een aspirant keurmeester gekomen om haar kennis van het ras wat op de vijzelen, je ziet niet dagelijks zoveel Oostenrijkse pinscher op een dag. Voor het middagprogramma eerst alle honden even op de foto gezet. Daarna eerst allemaal naar binnen voor de introductie van de behendigheid.

Hierna zijn eerst de puppen het veld opgegaan, om na wat theorie spelenderwijs over en door wat behendigheid toestellen te gaan. Daarna de beurt aan de volwassen honden, die hadden al snel door wat de bedoeling was, de instructrice dacht dat ze in de maling werd genomen, ik had aangegeven dat we allemaal op 1 of 2 na beginners waren, maar ook dat de Oostenrijker een echte werkhond is.

De bazen waren allemaal heel enthousiast, hier door de honden ook. Goed gedaan bazen.

Ik heb uit verschillende hoeken gehoord dat er toch wel wat mensen willen gaan beginnen met behendigheid.
Dan natuurlijk de moeder van Marjon, die door dat Marjon een jaar in Australie zit de zorg van hun hond Gina heeft over genomen, en nu al net zo enthousiast aan het frisbeen is als haar dochter.

Alles bij elkaar een zeer geslaagde dag.

Bedankt en tot volgend jaar.

Familie Wierda