OP Dag 2014

28 september 2014 te Nijmegen

De 10e Oostenrijkse Pinscherdag is ook weer een succes geworden.
Bij KC Nijmegen hadden we een goed gasthuis. Een mooie grote locatie waar
we mede door het weer ook lekker buiten konden zitten.
Elk jaar hebben we weer meer aanmeldingen. Dit jaar waren er 39 Oostenrijkse Pinschers en 3 gasthonden.
Er waren ook weer mensen uit België en Duitsland aanwezig. Helga Urban –Ebbers kwam onverwachts ook deze dag. Het was ongeveer 10 jaar geleden dat we elkaar voor het laatst hadden gezien.

Na ontvangst zijn we met de hele groep gaan wandelen. Een groot veld en een bos waar de honden lekker los konden lopen. Ondanks de grote groep was er geen onenigheid tussen de honden. Mooi om te zien dat broers en zussen elkaar toch opzochten.

Tijdens de lunch was er voor iedereen voldoende te eten. Iedereen liet het zich dan ook
goed smaken.

Voor de middag is er een behendigheid parcours uitgezet. Petra, Michel en Marjon hebben eerst laten zien op welk niveau hun met hun honden wedstrijden lopen. Een goed parcours en vooral de paaltjes duurt wel een paar jaar om op dit niveau te kunnen presteren. Hierna hebben nog een paar gevorderden het parcours gelopen voordat de beginners onder begeleiding van Petra, Michel, Marjon en Rudie de toestellen gingen aan leren.
De jonge honden hebben in de deze tijd denkspelletje gedaan die gemaakt zijn door Anke en haar vader. De jonge honden mogen nog geen hoogte sprongen maken maar hebben daarna nog wel wat hindernissen zoals de tunnel en de slurf aangeleerd.

Een geslaagde dag weer, de planning is om volgend jaar naar het strand te gaan.